Vad gör jag på helgen?

Ibland händer det förstås att jag arbetar på helgen, och då flyter dagarna på med arbetsuppgifter av flera olika slag. Men vad gör jag under de helger när jag faktiskt är ledig? Ofta är jag ju förstås inte helt ledig. Jag måste ju tvätta, städa och göra annat som inte hunnits med under arbetsveckan. Jag brukar till exempel passa på att hänga ut alla mattor. Tro mig, det blir hårigt när man som jag har katt!

En annan sak som jag ofta tänker på att göra, det är att handla. Jag brukar storhandla för minst en vecka i taget och istället för att stressa med det på vardagarna passar jag på i lugn och ro under helgen. Då slipper jag oroa mig för att jag är borta allt för länge från djuren. Jag ser till att fylla upp både kylen, frysen och skafferiet. Det är viktigt för mig att göra en lista på vad jag ska ha. På grund av att jag lider av Aspergers kan jag ha svårt för att komma ihåg allt men om jag skriver upp det jag kommer på under veckans gång går det lättare.

Annars passar jag på att njuta av att vara ledig och vara med mina djur. Katterna vill gärna borstas och gosa extra mycket när jag är hemma och så vill de förstås ha lite extra god mat. Kokt fisk, kyckling eller någon skinkbit brukar jag smussla ner till dem. Ibland bjuder jag också in mina vänner på mat eller bara umgås och tittar på film eller gör något annat i min lägenhet. Det är ganska trevligt det också eftersom att vi sällan hinner ses under veckorna när vi arbetar.

På söndagen tar jag det mest bara lugnt. Det måste jag göra så att jag är redo inför måndagen och den kommande arbetsveckan!