Katter

Oavsett om du är ny kattägare eller har haft katt innan finns det några saker som du måste ha i åtanke. I denna artikel får du veta vad det är.

Kattlåda och kattsand

Detta är en av de första saker du måste ha köpt innan du fått hem katten. Olika tidningar som Expressen kan ibland ha olika artiklar om katter och olika kattlådor. Katten kommer att vara van vid att använda lådan och skulle det vara så att du inte har köpt en kan det hända att katten kommer att göra sina behov lite var stans. Detta är en väldigt otrevlig upplevelse för både katten och inte mist för ägaren. Sanden ska även bytas då och då för att undvika infektioner.

Mat och vattenskålar

Det är ingen tvång att köpa detta, men det rekommenderas. Man kan använda vanliga skålar också men då måste man diska dessa och ställa undan dem så att ingen familjemedlem tar dem. Det bästa är att köpa skålar som bara är till katterna. De är oftast små och väldigt lätta att diska.

Mat och godis

Detta är en självklarhet. Utan mat kommer katterna inte att klara sig länge. Ska man då köpa blötmat eller ska man ha torrfoder eller blanda. Det bästa kan vara att blanda. Om du är på jobbet hela dagen är det bra att katten har torrfoder i sin skål som den kan äta när den blir hungrig och sedan få blötmat när du kommer hem. Ibland kan du även skämma bort katten med lite kattgodis.

Borstar, kloklippare och leksaker

För katter med tjock päls är en borste ett måste. Du måste regelbundet borsta håret för att undvika tovor och smuts i pälsen. att klippa klorna kan även vara bra eftersom då många katter idag är innekatter så sliter de inte klorna på samma sätt som en utekatt. Leksaker kan vara en bra idé för innekatter eftersom de måste hitta sätt att roa sig på.