Husdjur

Denna artikel kommer att gå igenom de olika djuren som jag och vår familj har. De kommer inte att komma i någon speciell ordning men jag kommer börja med att presentera mina två katter eftersom jag tidigare har nämnt dem.

Det första husdjuret är katten Gustav. Han är 6 år gammal och utav rasen siames. Gustav är en katt som från början var en hemlös vildkatt men vi lyckades ändå ta in honom och inte bara göra honom tam utan även till en innekatt. Trots sin bakgrund har han vunnit många priser på kattutställningar och är en favorit bland många domare. Katt nummer två heter Bianca efter filmen Casablanca. Hon är 3 år gammal. Även hon är en siames. Hon kommer till skillnad från Gustav, från en uppfödare som föder upp just siameser. Hon har även vunnit några priser men är inte lika populär som Gustav.

Husdjur nummer tre är en sköldpadda vid namn Azalea. Detta är inte mitt husdjur utan min brors. Det är tyvärr inte så mycket man kan göra med en sköldpadda mer än att titta på den och ha den ute ur sitt terrarium då och då. Vi har en kusin som bor hos oss på grund av skäl jag inte kan nämna här. Hon har en en hund som inte går bra ihop med katterna. Därför får hon bo med hunden i den ombyggda källaren.

Min syster har en häst som inte får plats i huset men som däremot är värd att nämna. Denna häst har precis som katterna vunnit flera tävlingar. Det är däremot inte utställningar det handlar om här utan hästhoppning och dressyr. Min syster och hennes häst har otaliga gånger vunnit stora tävlingar och samlat på sig priser. Det är däremot inte så konstigt eftersom de tränar varje dag och tillbringar väldigt mycket tid tillsammans.