Hobbies

Jag har ett arbete, egen bostad och dessutom djur. Det gör att det helt enkelt inte finns så mycket tid till andra hobbies. Det finns ju dock flera saker man kan hålla på med på fritiden. När jag var mindre höll jag på med frimärkessamlande. Jag fick ihop relativt många frimärken men tyvärr försvann hela min samling när vi flyttade. Efter det började jag aldrig om att samla igen.

Nu när jag har katt har jag fastnat en del för det där med att hålla dem glada, och det är en hobby i sig. När jag kommer hem från jobbet vill katterna ha sitt och om jag varit borta länge på dagen har katterna en hel del att säga till om.

Jag har också blivit allt mer intresserad av att ställa ut mina katter. Det finns utställningar som inte kräver att katterna är rasrena och mina är så pass sällskapliga så jag tror nog att det skulle fungera. Det skulle nog ses som en lite annorlunda hobby. Jag har nämligen fått intrycket att det mestadels är kvinnor som ställer ut sina katter men många domare är ju män. Om jag börjar åka på kattutställningar får jag ju dessutom se en hel del mer av Sverige och tänk vad häftigt det skulle vara att kunna få ha en av de bästa katterna i Sverige.

Innan jag kommer dit får jag nog räkna skötseln av djuren och mitt vardagliga liv som min hobby! Vad säger egentligen att man måste göra något speciellt för att det ska räknas som en hobby? Kan inte helt vanlig läsning, studerande eller datorspel vara en hobby? Så tycker jag att det skulle vara. Jag som har Aspergers har lite svårt att hålla flera bollar i luften samtidigt och att göra enkla saker på min fritid duger för mig!