Bloggen om Lizz och hennes katter

Jag får ofta frågan, Vem är Lizz? Och då brukar jag svara att Lizz är en person som gillar katter och det har hon alltid gjort. Denna blogg kommer att handla om mig och min vardag med katterna. Jag brukar tillbringa dagarna med att ta hand om mina katter och åka på utställningar när tillfälle ges.

Anledningen till varför jag är intresserad av katter är för att jag anser att de är lättare att ta hand om än hundar. Då menar jag att de inte behöver gå ut och rastas flera gånger om dagen och behöver inte gå kurser för att lära sig saker. De kostar inte lika mycket som en hund och är lätta att transportera när det behövs. Att ställa ut katter är främst för raskatter och det är något som hundar också kan. Det brukar sägas att katterna är envisa och styr över sitt eget liv och det stämmer många gånger.

Min vardag

En typisk dag för mig börjar med att jag vaknar upp och ger mina katter mat och sedan går jag till jobbet. Ibland kan jag också jobba hemma och de gånger jag är hemma, leker jag med katterna när tillfälle ges. Ibland badar och borstar jag katter inför kommande utställningar. De dagar då jag jobbar på kontor, får katterna klara sig själva. Då ger jag dem uppmärksamhet och myser med dem när jag kommer hem. En dag där vi åker på utställningarna går jag upp tidigt och ger mig iväg.

Vänta på sin tur i ringen tar lång tid vilket gör att det är mycket dötid som du bara sitter och väntar. Ibland kan det faktiskt vara lite tråkigt. Sedan får du heller inte åka hem förrän alla katter har visats och hela utställningen är slut och det gör att det kan ta en hel dag innan du kommer hem.